V sobotu 14.5.2011 proběhla první soutěž F3M / RCAS roku 2011. Soutěže se zúčastnilo 7 pilotů v kategorii F3M a 8 pilotů v kategorii RCAS. Dlouhou cestu do Miskovic neváhali podstoupit ani dva zahraniční účastníci Martin Brandmüller z Rakouska a Robert Fabjanski z Polska. Na všech byla vidět i přes jarní nevylétanost snaha za všech okolností zalétat co nejpřesnější figury a kromě sportovních výkonů jsme si užili i poměrně dost srandy :-).

Nebudu Vás unavovat dlouhým povídáním o tom, jak kdo létal, ale přesto si neodpustím pochválit Dana Kroba, který přestoupil z nováčkovské kategorie Sportsman do dospělé kategorie F3M a podle mého názoru tento přechod zvládl na výbornou. U mne to bylo podstatně horší, ale při zvážení mých letošních osobních problémů a nedostatku tréninku jsem i tak vcelku spokojen.

{gallery}miskovice11{/gallery}

Při neúčasti našich maturantů Matěje Šteigla a Dana Hrachovce zvítězil v kategorii F3M Martin Brandmüller, kterému důstojně konkurovali Jirka Mikeska, Tomáš Kukačka a Martin Pasáček. V kategorii RCAS létal se strojovou přesností Jirka Hron na prvním místě, následovaný Kamilem Škaredou a Kubou Kejdušem. Kamil je jako nováček velmi nadějným pilotem, stejně jako Tomáš Zemánek, který prozatím obsadil 7. příčku.

Výsledovky vč. známek od jednotlivých bodovačů si můžete stáhnout ZDE (F3M) a ZDE (RCAS).

Nezbývá než poděkovat Petru Henčlovi a jeho týmu za pečlivou přípravu a bezproblémový průběh soutěže (a taky za zajištění počasí, které navzdory předpovědi bylo téměř ideální), bodovačům za odpovědný přístup a odolnost a všem soutěžícím za účast a neopakovatelnou atmosféru.

Fotogalerii na webu F3M.cz si můžete prohlédnout ZDE, fotogalerii a videa si můžete prohlédnout také na webu Tomáše a Martina Kukačky.